Resor till Egypten http://egypten-resa.se Allt om resor till Egypten. Resmål, Sevärdheter och annan turistinformationThu, 21 Jan 2010 21:51:18 +0000http://wordpress.org/?v=2.7enhourly1Alexandria http://egypten-resa.se/alexandria/ http://egypten-resa.se/alexandria/#commentsSun, 25 Jan 2009 22:05:49 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=203alexandria1

Staden grundades vid av Alexander den store år 332 f.Kr., och var Egyptens huvudstad under den ptolmeiska perioden. I hittade man många vackra palats och många känner nog till ett av världens mest kända bibliotek som fanns i . I hamnen tronade , ett av värdens sju underverk. Tyvärr är allt detta nu borta efter en serie stora jordbävningar som ägde rum i början av första årtusendet och den forna staden ligger nu under ytan i hamnen på nutidens . Idag är Egyptens största hamn och cirka 80 % av Egyptens import och export omsätts här.

Kuststräckan från och västerut var tidigare bara öken. Mot slutet av 90-talet blev det här en byggboom och numera finns det milvis med semesteranläggningar hela vägen till el-Alamein. Det finns goda möjligheter för sol, bad och dykning längs denna kust.


Söder om ligger öknen, där man kan besöka beduiner, rida på kameler och uppleva det mycket speciella landskapet.
Klimatet i är varmt och torrt med en årsmedeltemperatur på 21 grader. De varmaste månaderna är juli till september, då temperaturen uppgår till 30 grader.

är beläget i en havsvik vid medelhavet. I den västra delen av viken, där Fartosfyren en gång låg finns idag Qait Bey-fortet.

Qait Bey-fortet

Qait Bey-fortet byggdes på 1400-talet och idag rymmer det sjöfartsmuseet med massor av föremål från Napoleons kamper. Fortet ligger strax öster om det kungliga palatset Ras el-Tin
Qait Bey-fortet är öppet under följande tider:

 • Maj till oktober: varje dag 9-16, samt 17-23
 • Vintertid: varkje dag 9-17.30

Om du promenerar vidare längs strandpromenaden (Corniche) hittar du moskén Abu el-Abba.

Abu el-Abba

I Abu el-Abba moskén ligger en shejk begravd tillsammans med en del adelsmän från 1700-talet. Kika lite extra på kupolen och minareterna - de är riktigt eleganta.
PS! Kvinnor har enbart tillträde till de bakre delarna av moskén.

Centrum

Centrum av utgörs av området kring , med del lilla torget Maydan Zaghlul i mitten. Här är det mycket livlig och man kan få lite känsla av att vara tillbaka i forntiden.

]]>
http://egypten-resa.se/alexandria/feed/
Hotell - priser och bokning http://egypten-resa.se/hotell-priser-och-bokning/ http://egypten-resa.se/hotell-priser-och-bokning/#commentsSun, 18 Jan 2009 21:09:31 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=184För att läsa mer om olika hotell och eventuellt , är det bara att klicka på bilderna nedan.

Hotell i Hurghada


Hotell i


Hotell i Sharm el Sheik


]]>
http://egypten-resa.se/hotell-priser-och-bokning/feed/
Bra att veta inför din Egyptenresa http://egypten-resa.se/bra-att-veta-infor-din-egyptenresa/ http://egypten-resa.se/bra-att-veta-infor-din-egyptenresa/#commentsSun, 18 Jan 2009 19:28:16 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=179Praktisk information inför din resa till Egypten

Här listar vi en del viktig och till dig som ska resa till Egypten.

: Arlanda – Kairo ca. 4 tim. 45 min.

Bagage: Max ca 20 kg inklusive handbagage. Golfbag kostar 200 kr.

Tidsskillnad: + 1 timme vintertid.

Språk: Arabiska. Många talar och förstår engelska.

Valuta: Lokalvaluta = Egyptiska pund. 1 EGP = c:a 1,15 SEK (apr 08). Kan växlas hos Forex och andra växlingskontor. Ta med EGP. Annan gångbar valuta är USD och euro.

: Accepteras allmänt, bäst är Visa och Master Card. Bankautomater finns, och tar du pengar i bankomaten får du ut lokal valuta, oftast till en bra kurs. Använd EJ på okända restauranger eller vid shopping.

: Det är billigt i Egypten, ofta halva priset mot hemma.

Dricks: Lokalguider, chaufförer och bärare väntar sig att få en slant. Egypten har ett drickssystem.

Försäkringar: Vi rekommenderar en heltäckande reseförsäkringar. Kolla först om du har det i din hemförsäkring som oftast är billigast och bäst. Obs! Ta med dig en kopia på ditt försäkringsbevis på resan.
Om du råkar ut för något som du kommer att kräva ersättning för av försäkringsbolaget måste du komma ihåg att begära läkarintyg av behandlande läkare. Sådana intyg är omöjliga att få i efterhand. Det bästa är om intyget är på engelska, men ett läkarintyg på landets språk är bättre än inget alls. Glöm heller inte att spara alla kvitton på kostnader du vill att försäkringsbolaget ska täcka. Samma sak gäller vid ersättning för stöld eller förlust av egendom, polisanmäl och spara anmälan.

Pass/visum: Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Egypten kräver visum. Visum fås på flygplatsen i Kairo till en kostnad av 15 US $ (det är bra om du har jämna pengar och det skall vara i USD, ev EUR men ej lokal valuta). Det behövs inget foto.

Fotografering:I många kulturer upplevs fotandet som en kränkning av folks integritet. Var särskilt försiktig med fotograferandet när du befinner dig ute på landsbygden eller bland ursprungsfolk. Låt inte språkbarriären hindra dig. En gest, ett leende och att peka på kameran är universella koder som förstås av de flesta. Och glöm inte att tacka efteråt.

Vaccinationer: Grundskyddet och vaccin mot hepatit A rekommenderas. Mot turistdiarré rekommenderas Dukoral. Tag kontakt med en vaccinationscentral i god tid före din avresa. Tänk på handhygienen.

El: 220 V, 50 Hz vilket innebär att våra vanliga tvåpoliga Europa-kontakter fungerar utan adapter.

Utrustning/klädsel: Ta gärna med lite varma kläder. Det kan bli kallt på kvällar/nätter beroende på årstid.

Ta seden dit du kommer
Tänk på att du är gäst i landet du besöker. Det är därför viktigt att ta hänsyn till lokala sedvänjor och traditioner. Särskilt försiktig skall du vara i strängt religiösa områden, platser med pågående konflikter samt ekologiskt känsliga miljöer. En bra grundregel är att observera och lära sig av hur lokalbefolkningen gör. Rådfråga gärna din reseledare om du känner dig osäker.
En av tjusningarna med att resa är att det inte är som hemma. Det är viktigt att hålla det här i minnet under resan och att möta det som är annorlunda med ett öppet sinne. En portion tålamod och nyfikenhet är också bra att lägga i ryggsäcken.

Miniapotek:
Till slut vill vi tipsa om lite medicinsk utstyr som kan vara bra att ta med på resan till Egypten

 • Första förband
 • Desinfektionsmedel (t.ex. alcogel eller Xinix)
 • Kirurgtejp och/eller plåster
 • Skavsårstejp/plåster
 • Värktabletter
 • Öronproppar
 • Myggmedel
 • Solskyddskräm
 • Dimor eller Travello (tillfälligt stopp av diarré, receptfritt)
 • Salttabletter (hjälper dig att motverka vätskebrist)
 • Våtservetter eller motsvarande
]]>
http://egypten-resa.se/bra-att-veta-infor-din-egyptenresa/feed/
Luxor http://egypten-resa.se/luxor/ http://egypten-resa.se/luxor/#commentsSun, 18 Jan 2009 15:01:44 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=154Om du reser till kommer du förstå varför det är en av egyptens största turistmål. är även känd som världens största utomhus museum, så är du intresserad av historia är stället att resa till. Staden har en enorm samling av gamla templen och konungagravar som berättar de mest fantastiska historier. En annan fördel med är att de ligger vid Nilen för de som är sugna på en båttur på Nilen. är absolut väl värt ett besök om du funderar på att resa till Egypten.

luxor-egypt1

Om

är beläget ca 70 mil söder om och har ca 50000 invånare. Den gamla anrika staden breder ut
sig på bägge sidor av Nilen. De flesta invånarna livnär sig på turister. Att är influerat av sina turister märker man inte minst utefter Nilen, som delar staden i två delar, där kryssningsfartygen ligger tätt intill varandra.

I finns där bara 3 huvudgator, Sharia al-Mahatta, Sharia al-Karnak samt Corniched, vid Nilen. Gatan framför tågstationen är Sharia al-Mahatta och riktar sig från Nilen och går mot Luxortemplen och Luxors muséum. Sharia al-Karnak (eller “Karnak Tempelgata”) går längs Nilen från Luxortemplen till Karnak templet. Sharia al-Karnak är känd som Sharia al-Markaz där gatan möter Sharia al-Mahatta, och den känns bäst som Sharia al-Lokanda mot syd där den rundar templet.
Längs Sharia al-Karnak hittar man mycket färgglada skyltar på restauranger och cafeer, och du hittar även bazarer där du kan shoppa dig mätt på alla slags egyptiska suvenirer. Det klassiska färdsättet i är med hästdroska.

Även om är en relativt liten stad med egyptiska mått mätt, är ganska omfattande och är uppdelad i flera “distrikt” eller områden som grupperar de största attraktionerna på respektive sidor av floden Nilen:

 • Östsidan: Själva staden , templet, templet i Karnak, Museum, tåg, , restauranger
 • Västsidan: Alla stora ruiner inklusive Konungarnas och drottningarnas dal, ruinerna i västra dalen, och några . Den gamla huvudstaden Thebes låg på västsidan.

Luxortemplet

Luxortemplet i Luxor, Egypten är en mycket uppskattad sevärdhet.
Creative Commons License Foto: Dan.Pan.*

Templet är ett stort antik egyptisk tempelkomplex beläget på den östra stranden av floden Nilen i staden som idag kallas (antika Thebes) och grundades år 1400 f Kr.

Luxortemplet är byggt av två faraoner; Amenhotep III och Ramses II. Templet är tillägnat guden Amon-Ra, vars äktenskap med Mut firades årligen med en helig båtprocession mellan Karnak- och Luxortemplen.
Karnaktemplet är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet innefattar en rad olika byggnader uppförda av olika faraoner, t ex Seti II, Ramses III, Tutmosis I och III. I tempelområdet finns även Amenhoteps heliga sjö.

Thebe

För att färdas till Nilens västra strand, det forna Thebe, tar du lämpligast färjan nedanför det Klassiska kolonialhotellet Winter Palace, över till andra sidan. Där möts du av kvarlämningarna från det Nya Rikets (ca 2000 f.kr.) huvudstad, Thebe, och alla dess sevärdheter.
Memnonstoderna, de kolossala statyerna, 19,2 m höga, är det enda återstående av Amenhotep III:s tempel.

Klippgravarna i konungarnas och drottningarnas dal

De viktigaste Faraogravarna i området tilhör Tutanchamon, Seti, Amenhotep II och Tutmosis III. Den viktigaste drottninggraven är Nefertaris (g m RamsesII).

Om du ska resa till så måste du såklart bo någonstans. Om du är ute efter har du kommit till rätt ställe. Här får du en lista på bra . Det är bara att klicka på hotellen och beställa ditt .

Klicka här för att leta hotell i Luxor.

Tips på familjevänligt

Ett bra tips på ett familjevänligt är Sofitel Karnak
Boka rum på Sofitel Karnak Luxor till garanterat bästa pris här

Tips på billigt och prisvärd

Om ni istället är ute efter ett billigt och prisvärd kan vi tipsa om Emilio Hotel .
Boka rum på Emilio Hotel Luxor till garanterat bästa pris här

Tips på lyxhotell i

Är du ute efter ett lyxhotell i Egypten så vill vi tipsa om Iberotel .
Boka rum på Iberotel Luxor till garanterat bästa pris här

]]>
http://egypten-resa.se/luxor/feed/
Allt om väder och klimat i Egypten http://egypten-resa.se/allt-om-vader-och-klimat-i-egypten/ http://egypten-resa.se/allt-om-vader-och-klimat-i-egypten/#commentsSun, 04 Jan 2009 21:24:31 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=130marsa shagra
Creative Commons License Foto: swiss.frog

I Egypten skiner solen nästan varje dag, året om. Regn har man nästan inte hört talas om, och när det en sällan gång regnar känns det nästan som en välsignelse.

Det kan vara extremt varmt om sommaren (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna.
Januari är den kallaste månaden. Då ligger temperaturen en plats mellan 15 och 22 grader på dagtid, medan det kan sjunka helt ner till noll grader på natten, åtminstone i öknen.

På turistorterna blir det sällan kallare än ca 10 grader, men det kan blåsa hårt, så glöm inte å ta med en varm tröja om du planerar din resa till Egypten under vintermånaderna.

]]>
http://egypten-resa.se/allt-om-vader-och-klimat-i-egypten/feed/
Erbjudanden just nu! http://egypten-resa.se/erbjudanden-just-nu/ http://egypten-resa.se/erbjudanden-just-nu/#commentsSun, 04 Jan 2009 21:06:28 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=127Här listar vi ett antal erbjudanden för dig som vill resa till Egypten.

Flygvaruhuset - Billigt flyg till Egypten. Boka här!

Ving - Aktuella sista-minuten priser till Egypten direkt i datorn

Familjens drömsemester! 500:- rabatt på Ving.se

]]>
http://egypten-resa.se/erbjudanden-just-nu/feed/
Kairo http://egypten-resa.se/resa-till-kairo/ http://egypten-resa.se/resa-till-kairo/#commentsTue, 30 Dec 2008 11:31:16 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=98
Kairo. Kairo är en mycket fin stad. Vi ger dig information om Kairo, tips på hotell i Kairo, tips om shopping i Kairo. Ska du resa till Kairo har du kommit till rätt ställe.

 

Resa till

Länge ansåg man vara juvelen i orienten. är en internationell stad överfylld av en mix av olika kulturer. De stora pyramiderna i Giza är de mest berömda sevärdheterna i . Men det finns många härliga platser att uppleva och utforska, från moskéer i det islamiska till kyrkorna i koptiska , eller till det judiska samfundet i . Var beredd på en riktig lektion i historia och kultur under din resa till . sväller också över av marknader och basarer som är väl värda ett besök. När du är i får du inte glömma att utforska det otroliga internationella köket som finns i och Egypten.
Det sjuder av liv i miljionstaden . har runt 10 miljoner invånare, hela 16 miljoner om man räknar in förorterna. Atmosfären i är otrolig och svår att beskriva med ord. Dels har du den speciella lukten i , alla avgaser, biltutorna samt ett komplett kaos av män, kvinnor, barn, bilar, cyklar och åsnor.

De finns som sagt mycket att se och göra i och flesta turister som kommer till åker inom Giza för att se pyramiderna, men man ska även få med sig shopping i .
Här på Resor till Egypten guidar vi dig till Shopping i , i och mycket annan nyttig information inför din resa till

Shopping i

Shopping i Kairo. I Kairo finns många bazarer och marknaders där du kan shoppa loss. Shopping i Kairo kan rekommenderas.'
Creative Commons License Foto: Daveness_98

är ett sagoland för shopping, med ändlösa bazarer och marknader att utforska samt sofistikerade butiker som finns i de flesta av de 5-stjärniga (s.k. Arkader).
I kan du handla så mycket du orkar bära med dig hem för bara några hundralappar. Samtidigt som du dras in i en värld så full av exotiska intryck att du blir nästan mållös.
Exklusiva varor såsom guld och silver är mycket billigare än hemma. Detsamma gäller lyxkryddan saffran. Fikus och dadlar finns överallt.
Prutning är närmast obligatorisk i alla affärer, men det väntas att du gör det med ett leende.

Trafiken i

Från en gata i Kairo. Trafiken i Kairo är kaotisk, och det samma är bussarna. Ta väl hand om er om ni lägger ut i trafiken i Kairo.
Creative Commons License Foto: Jana Mills

En sak som inte är så charmerande med , är trafiken. Det kan ta mycket lång tid att flytta sig från A till B med bil.
Att ta den lokala bussen i är lite kaotisk då de sällan stannar helt för att plocka upp eller släppa av passagerare. Det finns däremot minibussar som kör rutter som vanliga bussar, men dessa är lite snällare och stannar faktisk helt upp.
Ta väl hand om er om ni lägger ut i trafiken i .

Barer och uteliv i

Utelivet i Kairo är mycket bra. Det finns många barer och disco i Kairo.
Creative Commons License Foto: Wayan Vota

Det finns huvudsakligen två typer av barer i . Den ena är den traditionella baren med egyptisk stil (kallas Caféer) och sen finns det typiska västerländska barer.
På “Caféer” är alla män och där serveras smårätter.
I de västerländska barerna är både män och kvinnor välkomna och även här serveras det mat.
Det är ett pulserande och livligt uteliv i på natten. De flesta av de stora, fina hotellen har nattklubbar, och de flesta är ett säkert kort för en bra utekväll.

i

Hotell i Kairo. Det finns många fina hotell i Kairo. Klicka på länken under för att boka ditt hotell i Kairo.
Creative Commons License Foto: Ivaylo Ignatov

Om du ska resa till så måste du såklart bo någonstans. Om du är ute efter i har du kommit till rätt ställe. Här får du en lista på bra i . Det är bara att klicka på hotellen och beställa ditt i .
Klicka här för att leta hotell i Kairo.

Tips på familjevänligt i

Ett bra tips på ett familjevänligt i är Le Meridien Heliopolis
Klicka här för att boka eller läsa mer om Le Meridien Heliopolis

Tips på billigt och prisvärd i

Om ni istället är ute efter ett billigt och prisvärd i kan vi tipsa om Talisman Hotel de Charme.
Klicka här för att boka eller läsa mer om Talisman Hotel de Charme

Tips på lyxhotell i

Är du ute efter ett lyxhotell i Egypten så vill vi tipsa om Concorde El Salam Hotel.
Klicka här för att boka eller läsa mer om Concorde El Salam Hotel

Karta över

Här har du en karta över . Om du är vill kan du zooma in eller ut i denna karta över


Visa större karta

Vi på Resor till Egypten vill önska dig och din familj på en riktigt fin resa till

]]>
http://egypten-resa.se/resa-till-kairo/feed/
Snabbfakta om Egypten http://egypten-resa.se/snabbfakta-om-egypten/ http://egypten-resa.se/snabbfakta-om-egypten/#commentsTue, 30 Dec 2008 10:13:20 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=91Folkmängd: 75,4 milj (2007)
Huvudstad:
Yta: 1 milj km2
Statskick: republik
Religion: muslimer
Landsnummer: 20
Språk: arabiska
Antal invånare: cirka 72 miljoner invånare
: Cirka 6 timmar
Lokal tid: 1 timme + (dubbelkolla vinter- och sommartid då Egypten ändrar på andra datum än vi gör)
Språk: Arabiska men engelska funkar ofta
Valuta: Egyptiska pund EGP (100 svenska kronor = ca 65 EGP, 2008-12-30)
Strömstyrka: 220 V
Dricksvatten: Buteljerat vatten rekommenderas!
Ambassad: Egyptiska ambassaden, Strandvägen 35, Stockholm, Tel: 08 - 4599860
Svensk ambassad: 13, Mohamed Mahzar Street, Zamalek, , Tel +20 (0) 2-736 41 32, www.embassyofsweden.org

Karta över Egypten


Visa större karta

]]>
http://egypten-resa.se/snabbfakta-om-egypten/feed/
Sharm el Sheikh http://egypten-resa.se/sharm-el-sheikh/ http://egypten-resa.se/sharm-el-sheikh/#commentsTue, 30 Dec 2008 00:15:02 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=79Ytterst på Sinaihalvön, som ligger mellan Afrika och Asien, ligger Sharm el-Sheikh. Sharm el-Sheikh är Egyptens badort nummer ett, och ett av Egyptens hetaste resmål.

P9230126
Creative Commons License Foto: mileusna
Sharm el-Sheik är i första hand ett resmål för familjen. För det första är det enkelt att ta sig dit, och för det andra är det mycket enkelt att vara där. Alla barn är välkomna i stort sett överallt. I den mån någon tittar snett på ett stojande barn på en restaurang så är det turisterna, inte personalen. De som väljer att bo på något av de många hotellen längs kusten i Naama Bay eller på någon av de mer avskilda all-inclusive hotellen behöver inte oroa sig för biltrafiken, utan kan lugnt luta sig tillbaka i sin solstol och läsa vidare i boken.

Sharm el-Sheikh är ett av arabländernas mest populära turistställen, men även om du inte är en helt “vanlig” turist som tycker om att ligga på stranden hela dagen så är Sharm el Sheik ett bra ställe att resa till. Dykning är populärt här och Sharm el Sheik är ett av världens finaste ställen att dyka på. Läs mer om dykning i Sharm el Sheik längre ner i artikeln.

Naama Bay

Naama Bay är namnet på den bukt där de flesta hotellen utanför Sharm el Sheikh ligger, det går en strandpromenad mellan platserna. I Naama Bay finns det många olika butiker, restauranger och cafeér. Stränderna är barnvänliga och det är och näst intill bilfritt. När solen sänker sig får Naama Bay ett pulserande nöjesliv, med ett stort utbud av barer och nattklubbar.

Kort historia

För ungefär 40 år sedan var inte Sharm el Sheik mer än en liten fiskarby med ca 100 invånare. När Sinai-halvön var okkuperad av Israel, började Sharm el Sheik att utvecklas som turistort. Israel drog sig ur Sinaiefter att ett fredaavtal hade lsutits mellan länderna. Sedan 80-talet har Egypten fortsatt att utveckla Shar el Sheik där Israelerna slutade, men i en mycket lungnare takt. Sharm el Sheik gick snabbt rrån 100 till 10 000 invånare. Nu har Shar el Sheik allt från Hard Rock Cafe till ett toppmodernt sjukhus.

Vem är det som reser till Sharm el Sheikh?

I själva Sharm el Sheikh är det en mycket internationell miljö. Ryssar, italienare präglar turistmiljön, men det finns även en del araber från grannländerna samt en del engelskmän, amerikaner och skandinaver.

Sharm el Sheikh på kvällstid

Efter solnedgång är det dags för en promenad i alla affärer, som har öppet ganska sent, eller kanske på gå en av all caféer som finns längs huvudvägen som löper parallellt med stranden. De som inte är slitna av en lång dag i solen med sand och bad kanske vill ta en sväng till en av de många hotelldiskoteken som finns.

Dykning i Sharm el Sheikh

Att dyka i egypten och särskilt i Sharm el Sheikh är en riktigt fin upplevelse. Sharm el Sheikh är världsberömd för alla fina dykställen och är ett paradis för en perfekt dyksemester i Röda havet.
Sharm el Sheikh har kort och gott allt: hårda och mjuka koraller, sköldpaddor och delfiner, Mantas och Moray ål, tonfisk, hammerheads, barracudor, rev, pelagiska hajar och mycket mer, bland annat den legendariska vraket av Thistlegorm från andra världskriget.

SS Thistlegorm - Stairs to main deck
Creative Commons License Foto: alfonsator

]]>
http://egypten-resa.se/sharm-el-sheikh/feed/
Hurghada http://egypten-resa.se/hurghada/ http://egypten-resa.se/hurghada/#commentsWed, 17 Dec 2008 18:19:56 +0000adminhttp://egypten-resa.se/?p=15Hurghada har blivit ett mycket populärt resmål för många svenskar. Under de senaste åren har det byggts upp ett stort antal hotellkomplex längs Rödahavskusten. Om du önskar en semester med långa och sköna stränder är Hurghada rätt ställe för dig.
Hurghada
Creative Commons License Foto: adam79

Omgiven av Röda havets kust hittar man semesterorten <strong>Hurghada</strong>. I denna omgivning kan du ha en semester med kulturella erfarenheter, i kombination med dykning samt att du kan koppla av i solen. Även om det är  stor byggaktivitet i Hurghada hela tiden är det fortfarande möjligt att hitta områden av staden som inte påverkas av denna utveckling.

Shopping i Hurghada

Hurghada, Downtown
Creative Commons License Foto: Angel Grotton

I stadens norra distrikt, Downtown, finns Hurghadas basarer. Det finns allt från frukt, mässing-produkter, kryddor, kamelskinn, bomullsvaror, smycken och souvenirer.
I Hurghada centrum, finns nästan ingen shopping, så är du ute efter att handla ska du gå till Downtown, eller Sekalla centrum, där det finns det bra shopping och taxfreee butiker.

Uteliv i Hurghada

Hurghada är känd som Egyptens party-stad även om staden inte har samma livliga uteliv som semesterorter längs Medelhavet, men urvalet av restauranger, affärer, barer och diskotek är fortfarande stora.
Nästan alla har sina egna diskotek. De mest kända just nu är “Calypso” och “Papas Beach”.

Sevärdheter i Hurghada

- Ligger fem timmar från Hurghada och har 4000 år gamla monument - ett av världens största frilufts-museer.

Klosterna St Anton och St Paul - isolerade koptiska kloster som är de äldsta i hela Egypten. Alla kristna kloster har sitt ursprung härifrån.

Bir Shalatein - En liten stad längs den administrativa gränsen mellan Egypten och Sudan. I detta område finns några av de bästa ställena för dykning i Röda havet.

Stränder i Hurghada

Har du väl tagit dig till Hurghada, är en fin strand något du önskar att uppleva här. Vi rekommenderar följande stränder:

 • Beach Albatross - Långgrund strand med bra snorklingsmöjligheter. Barnvänlig.
 • Arabia - Vackert läge och grovkornig sand. Barnvänlig.
 • El Gouna - En nybyggt turistkomplex i storslagen stil, 20 kilometer norr om Hurghada. Omfattar , flygplats, golfbana, shoppingcenter och amfiteater. Barnvänlig.

Hurghada - Magawish
Creative Commons License Foto: adam79

]]>
http://egypten-resa.se/hurghada/feed/