Resor till Egypten

Allt om resor till Egypten. Resmål, Sevärdheter och annan turistinformation

Hurghada

Hurghada har blivit ett mycket populärt resmål för många svenskar. Under de senaste åren har det byggts upp ett stort antal hotellkomplex längs Rödahavskusten. Om du önskar en semester med långa och sköna stränder är Hurghada rätt ställe för dig.
Hurghada
Creative Commons License Foto: adam79

Omgiven av Röda havets kust hittar man semesterorten <strong>Hurghada</strong>. I denna omgivning kan du ha en semester med kulturella erfarenheter, i kombination med dykning samt att du kan koppla av i solen. Även om det är  stor byggaktivitet i Hurghada hela tiden är det fortfarande möjligt att hitta områden av staden som inte påverkas av denna utveckling.

Shopping i Hurghada

I stadens norra distrikt, Downtown, finns Hurghadas basarer. Det finns allt från frukt, mässing-produkter, kryddor, kamelskinn, bomullsvaror, smycken och souvenirer.
I Hurghada centrum, finns nästan ingen shopping, så är du ute efter att handla ska du gå till Downtown, eller Sekalla centrum, där det finns det bra shopping och taxfreee butiker.

Uteliv i Hurghada

Hurghada är känd som Egyptens party-stad även om staden inte har samma livliga uteliv som semesterorter längs Medelhavet, men urvalet av restauranger, affärer, barer och diskotek är fortfarande stora.
Nästan alla hotell har sina egna diskotek. De mest kända just nu är “Calypso” och “Papas Beach”.

Sevärdheter i Hurghada

Luxor - Ligger fem timmar från Hurghada och har 4000 år gamla monument - ett av världens största frilufts-museer.

Klosterna St Anton och St Paul - isolerade koptiska kloster som är de äldsta i hela Egypten. Alla kristna kloster har sitt ursprung härifrån.

Bir Shalatein - En liten stad längs den administrativa gränsen mellan Egypten och Sudan. I detta område finns några av de bästa ställena för dykning i Röda havet.

Stränder i Hurghada

Har du väl tagit dig till Hurghada, är en fin strand något du önskar att uppleva här. Vi rekommenderar följande stränder:

  • Beach Albatross - Långgrund strand med bra snorklingsmöjligheter. Barnvänlig.
  • Arabia - Vackert läge och grovkornig sand. Barnvänlig.
  • El Gouna - En nybyggt turistkomplex i storslagen stil, 20 kilometer norr om Hurghada. Omfattar hotell, flygplats, golfbana, shoppingcenter och amfiteater. Barnvänlig.

Hurghada - Magawish
Creative Commons License Foto: adam79