Resor till Egypten

Allt om resor till Egypten. Resmål, Sevärdheter och annan turistinformation

Luxor

Om du reser till kommer du förstå varför det är en av egyptens största turistmål. är även känd som världens största utomhus museum, så är du intresserad av historia är stället att resa till. Staden har en enorm samling av gamla templen och konungagravar som berättar de mest fantastiska historier. En annan fördel med är att de ligger vid Nilen för de som är sugna på en båttur på Nilen. är absolut väl värt ett besök om du funderar på att resa till Egypten.

luxor-egypt1

Om

är beläget ca 70 mil söder om Kairo och har ca 50000 invånare. Den gamla anrika staden breder ut
sig på bägge sidor av Nilen. De flesta invånarna livnär sig på turister. Att är influerat av sina turister märker man inte minst utefter Nilen, som delar staden i två delar, där kryssningsfartygen ligger tätt intill varandra.


I finns där bara 3 huvudgator, Sharia al-Mahatta, Sharia al-Karnak samt Corniched, vid Nilen. Gatan framför tågstationen är Sharia al-Mahatta och riktar sig från Nilen och går mot Luxortemplen och Luxors muséum. Sharia al-Karnak (eller “Karnak Tempelgata”) går längs Nilen från Luxortemplen till Karnak templet. Sharia al-Karnak är känd som Sharia al-Markaz där gatan möter Sharia al-Mahatta, och den känns bäst som Sharia al-Lokanda mot syd där den rundar templet.
Längs Sharia al-Karnak hittar man mycket färgglada skyltar på restauranger och cafeer, och du hittar även bazarer där du kan shoppa dig mätt på alla slags egyptiska suvenirer. Det klassiska färdsättet i är med hästdroska.

Även om är en relativt liten stad med egyptiska mått mätt, är ganska omfattande och är uppdelad i flera “distrikt” eller områden som grupperar de största attraktionerna på respektive sidor av floden Nilen:

  • Östsidan: Själva staden , templet, templet i Karnak, Museum, tåg, hotell, restauranger
  • Västsidan: Alla stora ruiner inklusive Konungarnas och drottningarnas dal, ruinerna i västra dalen, och några hotell. Den gamla huvudstaden Thebes låg på västsidan.

Luxortemplet

Luxortemplet i Luxor, Egypten är en mycket uppskattad sevärdhet.
Creative Commons License Foto: Dan.Pan.*

Templet är ett stort antik egyptisk tempelkomplex beläget på den östra stranden av floden Nilen i staden som idag kallas (antika Thebes) och grundades år 1400 f Kr.

Luxortemplet är byggt av två faraoner; Amenhotep III och Ramses II. Templet är tillägnat guden Amon-Ra, vars äktenskap med Mut firades årligen med en helig båtprocession mellan Karnak- och Luxortemplen.
Karnaktemplet är världens genom tiderna största plats för gudadyrkan. Templet innefattar en rad olika byggnader uppförda av olika faraoner, t ex Seti II, Ramses III, Tutmosis I och III. I tempelområdet finns även Amenhoteps heliga sjö.

Thebe

För att färdas till Nilens västra strand, det forna Thebe, tar du lämpligast färjan nedanför det Klassiska kolonialhotellet Winter Palace, över till andra sidan. Där möts du av kvarlämningarna från det Nya Rikets (ca 2000 f.kr.) huvudstad, Thebe, och alla dess .
Memnonstoderna, de kolossala statyerna, 19,2 m höga, är det enda återstående av Amenhotep III:s tempel.

Klippgravarna i konungarnas och drottningarnas dal

De viktigaste Faraogravarna i området tilhör Tutanchamon, Seti, Amenhotep II och Tutmosis III. Den viktigaste drottninggraven är Nefertaris (g m RamsesII).

Hotell i

Om du ska resa till så måste du såklart bo någonstans. Om du är ute efter hotell i har du kommit till rätt ställe. Här får du en lista på bra hotell i . Det är bara att klicka på hotellen och beställa ditt hotell i .

Klicka här för att leta hotell i Luxor.

Tips på familjevänligt hotell i

Ett bra tips på ett familjevänligt hotell i är Sofitel Karnak
Boka rum på Sofitel Karnak Luxor till garanterat bästa pris här

Tips på billigt och prisvärd hotell i

Om ni istället är ute efter ett billigt och prisvärd hotell i kan vi tipsa om Emilio Hotel .
Boka rum på Emilio Hotel Luxor till garanterat bästa pris här

Tips på lyxhotell i

Är du ute efter ett lyxhotell i Egypten så vill vi tipsa om Iberotel .
Boka rum på Iberotel Luxor till garanterat bästa pris här

Taggat som: , ,