Resor till Egypten

Allt om resor till Egypten. Resmål, Sevärdheter och annan turistinformation

Kairo

Kairo. Kairo är en mycket fin stad. Vi ger dig information om Kairo, tips på hotell i Kairo, tips om shopping i Kairo. Ska du resa till Kairo har du kommit till rätt ställe.

 

Resa till

Länge ansåg man vara juvelen i orienten. är en internationell stad överfylld av en mix av olika kulturer. De stora pyramiderna i Giza är de mest berömda sevärdheterna i . Men det finns många härliga platser att uppleva och utforska, från moskéer i det islamiska till kyrkorna i koptiska , eller till det judiska samfundet i . Var beredd på en riktig lektion i historia och kultur under din resa till . sväller också över av marknader och basarer som är väl värda ett besök. När du är i får du inte glömma att utforska det otroliga internationella köket som finns i och Egypten.
Det sjuder av liv i miljionstaden . har runt 10 miljoner invånare, hela 16 miljoner om man räknar in förorterna. Atmosfären i är otrolig och svår att beskriva med ord. Dels har du den speciella lukten i , alla avgaser, biltutorna samt ett komplett kaos av män, kvinnor, barn, bilar, cyklar och åsnor.


De finns som sagt mycket att se och göra i och flesta turister som kommer till åker inom Giza för att se pyramiderna, men man ska även få med sig shopping i .
Här på Resor till Egypten guidar vi dig till Shopping i , hotell i och mycket annan nyttig information inför din resa till

Shopping i

Shopping i Kairo. I Kairo finns många bazarer och marknaders där du kan shoppa loss. Shopping i Kairo kan rekommenderas.'
Creative Commons License Foto: Daveness_98

är ett sagoland för shopping, med ändlösa bazarer och marknader att utforska samt sofistikerade butiker som finns i de flesta av de 5-stjärniga hotell (s.k. Arkader). Behöver du låna pengar till shoppingen, rekommenderas ett privatlån utan säkerhet från Lånemäklaren.
I kan du handla så mycket du orkar bära med dig hem för bara några hundralappar. Samtidigt som du dras in i en värld så full av exotiska intryck att du blir nästan mållös.
Exklusiva varor såsom guld och silver är mycket billigare än hemma. Detsamma gäller lyxkryddan saffran. Fikus och dadlar finns överallt.
Prutning är närmast obligatorisk i alla affärer, men det väntas att du gör det med ett leende.

Trafiken i

Från en gata i Kairo. Trafiken i Kairo är kaotisk, och det samma är bussarna. Ta väl hand om er om ni lägger ut i trafiken i Kairo.
Creative Commons License Foto: Jana Mills

En sak som inte är så charmerande med , är trafiken. Det kan ta mycket lång tid att flytta sig från A till B med bil.
Att ta den lokala bussen i är lite kaotisk då de sällan stannar helt för att plocka upp eller släppa av passagerare. Det finns däremot minibussar som kör rutter som vanliga bussar, men dessa är lite snällare och stannar faktisk helt upp.
Ta väl hand om er om ni lägger ut i trafiken i .

Barer och uteliv i

Utelivet i Kairo är mycket bra. Det finns många barer och disco i Kairo.
Creative Commons License Foto: Wayan Vota

Det finns huvudsakligen två typer av barer i . Den ena är den traditionella baren med egyptisk stil (kallas Caféer) och sen finns det typiska västerländska barer.
På “Caféer” är alla män och där serveras smårätter.
I de västerländska barerna är både män och kvinnor välkomna och även här serveras det mat.
Det är ett pulserande och livligt uteliv i på natten. De flesta av de stora, fina hotellen har nattklubbar, och de flesta är ett säkert kort för en bra utekväll.

Hotell i

Om du ska resa till så måste du såklart bo någonstans. Om du är ute efter hotell i har du kommit till rätt ställe. Här får du en lista på bra hotell i . Det är bara att klicka på hotellen och beställa ditt hotell i .
Klicka här för att leta hotell i Kairo.

Tips på familjevänligt hotell i

Ett bra tips på ett familjevänligt hotell i är Le Meridien Heliopolis
Klicka här för att boka eller läsa mer om Le Meridien Heliopolis

Tips på billigt och prisvärd hotell i

Om ni istället är ute efter ett billigt och prisvärd hotell i kan vi tipsa om Talisman Hotel de Charme.
Klicka här för att boka eller läsa mer om Talisman Hotel de Charme

Tips på lyxhotell i

Är du ute efter ett lyxhotell i Egypten så vill vi tipsa om Concorde El Salam Hotel.
Klicka här för att boka eller läsa mer om Concorde El Salam Hotel

Karta över

Här har du en karta över . Om du är vill kan du zooma in eller ut i denna karta över


Visa större karta

Vi på Resor till Egypten vill önska dig och din familj på en riktigt fin resa till

Taggat som: , , , ,